Benzin er billigere at producere, men diesel bruger meget mindre energi, så hvilken en af de to skal man vælge? Der er virkelig mange mennesker, der har svært ved at tage denne beslutning. Mange forskere siger dog, at der ikke rigtigt er et korrekt svar. Det hele afhænger af, hvilken bil man vil køre, og hvor meget man har tænkt sig at køre. Så, hvis man er en person, der arbejder tæt på hjemmet og ikke kører lange ture, så skal man nok prøve at undgå dieselbiler.

Benzingasoline-175122_960_720

Benzin har i mange år været benyttet til bilers motorer. Når benzin forbrændes fuldstændigt, bliver de organiske bestanddele til vand og kuldioxid. Men bilens motor kan ikke forbrænde benzin fuldstændigt. Derfor dannes der kulbrinter og kulmonoxid, som har den kemiske formel CO. Det betyder, at motorbenzin er en af de største kilder til luftforureningen. Der er nogle byer, hvor indbyggerne lider af helbredsskader, fordi kulbrinterne sammen med andre oxider danner luftforurening. Luftforurening kan i værste tilfælde dræbe hele skovområder eller mennesker, der bor i områderne tæt på.

De fleste små biler bruger benzinmotorer, fordi selve bilen ikke er så dyr at producere. Hvis bilen ikke er dyr at producere, så vil producenterne ikke give flere penge for at sætte en dieselmotor i bilen.

Diesel

Dieselbiler plejede at larme utrolig meget før i tiden, men det er blevet lavet om. Så nu larmer de mindre. Det gode ved diesel biler er, at de kan spare penge, hvis man køre lange ture. Det eneste negative, som man kan sige om diesel, er, at de er meget dyrere at købe. Hvis man kører små ture i byen og hjem fra arbejdet hver dag, så kan det skade en dieselmotor, da der er nogle filtre, der kan blive blokeret. Det kan koste en masse penge at reparere, hvis man er så uheldig, at det skulle ske.