Audi er en tysk bilproducent. De producerer og designer luksuriøse biler. Disse biler bliver produceret i ni produktionsanlæg i hele verden. Audi blev grundlagt i begyndelsen af det 20. århundrede. Fire selskaber besluttede at slutte sig sammen, og derfor ser man fire ringe på Audis logoer. Hver ring repræsenterer hvert af de fire bilproducenter. De har arbejdet så godt sammen, at Audi nu er blevet et af de bedst sælgende luksuriøse biler i verden.

download-57
Audi under Anden Verdenskrig

De fleste tyske
produktioner blev anvendt af militæret under Anden Verdenskrig. Det gjorde desværre, at de og fabrikkerne blev meget beskadiget. Det var først i 2000, at Audi bilernes salg steg kraftigt. De største købere af Audi kom fra Østeuropa, Mellemøsten og Kina. I Kina har regeringen nemlig valgt, at den største procent af biler fra udlandet skal være Audi.

Teknologi

Audi begyndte at producere køretøjer med forskellige teknologi og højere ydeevne i 1990. En bil fremstillet af aluminium, der gjorde, at der blev sparet på vægten af selve bilen. Den eneste ulempe ved aluminiumkroppen var dog, at den var meget dyr at producere, og hvis der skulle ske et uheld, ville det være endnu sværere at få bilen repareret. For reparation af de beskadigede aluminiums dele, krævede specialiserede værksteder.

Ulykker

Der siges, at 90% af alle ulykker er forårsaget af føreren, og det er derfor næsten alle ulykker, der i princippet kan undgås. Derfor har Audi nu besluttet, at de vil skabe et sikkerhedssystem, som vil reducere antallet af ulykker, som er forsaget af førere. De er allerede igang og kan køre automatisk uden en fører. Det eneste problem er, at de må finde en måde, så føreren kan slappe helt af. Den seneste teknologi kan kun køre meget små afstande automatisk, og det er noget, de vil ændre på meget snart.