Som med alt andet her i verden er udviklingen med racerbiler også gået ekstremt stærkt. I dag kommer der hele tiden nye teknologier, som gør, at bilerne kan køre hurtigere, og at de bliver mere sikre. Det er naturligvis det vigtigste, ingen tvivl om det. Man vinder racerløb ved at have den hurtigste bil, og sikkerheden må vi naturligvis ikke gå på kompromis med. Så den udvikling, vi ser inden for denne sport, er sund, og udviklingen er slet ikke stoppet. Jeg tror, at vi om bare få år vil se nogle vilde biler.

shutterstock_321421238De klassiske er smukke

Klassiske racerbiler er ikke et syn, vi ser så meget mere. Når vi i dag tænker racerbiler, så tænker næsten alle på de biler, som man ser i Formel 1. Det forstår jeg godt, da det jo er dem, er bliver vist i TV. Men hvad med de ældre racerbiler? Hvis du spørger mig, så er de de “rigtige”. For mig findes der intet federe end at se et løb, hvor disse gamle biler bare kører for fuld smadder. Det er virkelig et smukt syn, som alle burde opleve på et eller andet tidspunkt i deres liv.

Hvor kan man se klassiske racerbiler?

Hvis de klassiske racerbiler er noget for dig, så skal du helt sikkert unde dig selv at se dem i et løb. Men hvor finder man mon sådan et løb henne? Vi har faktisk et løb i Danmark, som bliver afholdt hvert år. Det hedder Copenhagen Historic Grand Prix, CHGP, og bliver kørt i bydelen Bellahøj i det Københavnske nordvestkvarter. Hvis du bor i nærheden, eller længere væk for den sags skyld, så burde du virkelig unde dig selv at tage ind forbi og se det. Det er en helt fantastisk oplevelse – og lige efter min smag.