James Simon Wallis Hunt, født i august 1947, var en britisk racer kører. Han vandt Formel 1 Verdens Mesterskabet i 1976. Han sluttede hurtigt sin karriere som racerkører efter to år og blev en businessman istedet. Som en ung dreng, blev hanjames_hunt_-_dutch_gp_1976_crop_mod interesseret i sport. Han spillede cricket, fodbold og tennis. Da han tabte til en meget ældre teenager i tennis og blev nummer to i finalen, græd han i flere timer.

Da han var et barn, var han meget interesseret i dyr og især fugle. Han havde en drøm om at blive en læge, et valg hans familie var meget glade for. Desværre var han en stor håndfuld at håndtere, meget fræk. Hans forældre var sikre på, at han havde startet med at ryge cigaretter fra 10-års alderen. Det var en af de vaner, man kendte ham for senere, som han ikke ville give op. Han indrømmede selv, at han var en person med meget dårlig temperament. Han kunne ikke lide at tabe.

Det første køretøj James lærte at køre var en traktor. Det skabte en helt ny interesse i ham. Så snart han var blevet 17 år, fik han sit kørekort efter kun en uge. Han mente, at det var på det tidspunkt, hans liv begyndte. Da han var 18 år, så han det første race, og det gjorde ham fuldstændig besat af biler.

Nikki Lauda har desuden udtalt sig om James. Han fortalte: “Vi var store rivaler, specielt i slutningen af sæsonen i 1976, men jeg respekterede ham, fordi jeg kunne køre ved siden af ham, 2 centimeters afstand, mere end 300 km, og ingenting kunne ske. Han var en ægte racer kører i den tid.”

I 1980 ville James gerne tilbage på racer banen og forlangede 1 million dollar for at køre for McLaren. Indtil de gjorde klar til løbet, brækkede James sit ben og alt håb om at køre i det år blev tabt. James Hunt døde af et hjerteanfald i sit eget hjem, da han var 45 år gammel.