Andreas Nikolaus “Niki” Lauda, blev født i februar 1949. Han er en racerkører fra Østrig, der vandt Formula One World Championship 3 gange i 1975, 1977 og 1984. Han kølaudaniki19760731ferrari312t2rte for Ferrari og McLaren, som er blandt de to bedste producenter af biler i hele verden.

Under et tysk væddeløb i 1976 kom han ud for en meget uheldig ulykke, hvor hans Ferrari brændte op. Det kostede ham næsten livet, fordi han havde inhalet alt for meget farlig røg. Han var indlagt på et hospital i 6 uger på grund af alvorlige forbrændinger på kroppen og indeni kroppen. Så snart han kom ud fra hospitalet, var han allerede klar på et nyt race.

Han var født i en meget rig familie, som ikke ønskede at se ham blive en racer. De ville have ham til at følge faderens fodspor og blive en forretningsmand. Han ville ikke lade familien stå i vejen for sin drøm om at blive racerkører. Da han ikke kunne få penge fra familien, besluttede han sig for at tage et lån på 30.000 engelske pund. Han lovede sig selv, at han ville blive en Formel 2 kører. Hans ønske blev opfyldt, og han kom inden længe til at køre Formel 1.

Han havde brugt alle pengene og havde stadig brug for flere. Familien var stadig ikke glade for hans beslutning, så dem sluttede han kontakten til fuldstændigt. Med lykken på hans vej, spurgte ejeren af Ferrari, Enzo Ferrari, om han ville køre for ham. De underskrev en kontrakt, og Niki blev fri fra alle sine lån.

Nikki Lauda har nu to sønner med sin første kone Marlene Knaus. Begge sønner er inden for samme verden, som deres far. Den ene racer og den anden manager. Han har en søn fra en anden kvinde, Birgit. De yngste af hans børn er tvillinger, en pige og en dreng, Max og Mia.